Kort nieuws Binnenland

Hoek van Holland beraadt zich op strandfeest 22-8

Rotterdam, 14 aug. De gemeente Rotterdam gaat nog eens kijken of een strandfeest dat volgende week in Hoek van Holland gepland staat, wel moet doorgaan. Dat zei deelraadvoorzitter Hestia Reukema van Hoek van Holland gisteren gemeld bij RTV Rijnmond. Het feest wordt precies een jaar na de strandrellen georganiseerd. Tijdens de rellen kwam een Rotterdammer om het leven. Politiebonden noemen het „bizar” en „bezopen” dat precies een jaar na de rellen op dezelfde plaats een soortgelijk feest plaatsvindt. De gemeente Rotterdam heeft maandag extra overleg met de organisator van het besloten dansfeest, dat maximaal duizend bezoekers mag tellen. De strandtenteigenaar zou zich niet bewust zijn geweest van de datum 22 augustus, toen vorig jaar hevige rellen met dodelijke afloop plaatsvonden. (ANP)

Dronken kapitein vaart schip vast

Helsinki, 14 aug. Een dronken kapitein heeft een Nederlands vrachtschip gisteren laten vastlopen in het zicht van de haven van het Zweedse Helsingborg. De politie heeft de 44-jarige Oekraïense schipper aangehouden wegens dronkenschap en roekeloos vaargedrag. De kapitein had vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. (ANP)

Homopaaltjes in Kralingse Bos

Rotterdam, 14 aug. Het Kralingse Bos in Rotterdam krijgt homopaaltjes die aangeven waar zich de ontmoetingsplek voor homo’s in het bos bevindt. De paaltjes zijn duidelijk herkenbaar door een bordje met twee paar voetjes erop en de kleuren van de regenboog, een internationaal symbool van de homogemeenschap. (ANP)

Laura Dekker krijgt camera’s aan boord

Hilversum, 14 aug. Laura Dekker krijgt camera’s aan boord die haar zeilreis rond de wereld registreren. Productiebedrijf Masmedia gaat de beelden distribueren en exploiteren in Nederland. Talpa doet dit in het buitenland. Masmedia is nog in gesprek over de uitzendrechten. (ANP)