film zondag

S.O.S. svartskjaer / S.O.S. kleine zeehond (Arne Lindtner Naess, 2008, Noorwegen). Volwaardige jeugdthriller, waar inderdaad een zeehondje in voorkomt, maar ook een bende drugssmokkelaars aan de Noorse kust waar de twaalfjarige Noora met haar ouders woont. De immens weidse cinemascopebeelden wekken al helemaal de indruk dat de doelgroep tot op de laatste vierkante centimeter voor vol wordt aangezien. Ned. 3, 9.00-10.25u.

Bonnie and Clyde (Arthur Penn, 1967, VS). Veel geïmiteerde misdaadklassieker, gesitueerd in de vervreemde Midwest van de jaren dertig. Warren Beatty en Faye Dunaway excelleren als de even legendarische als ambivalente titelhelden. Vermaarde finale vertoont in slow motion gechoreografeerde geweldsuitbarsting.Eén, 13.30-15.20u.

Young Guns (Christopher Cain, 1988, VS). De legendes van Doc Holliday en Billy the Kid lagen ten grondslag aan doorsnee teenagerfilm, vermomd als een poging om het westerngenre nieuw leven in te blazen. Zes jongens wreken de moord op Terence Stamp door Jack Palance. Tot de wat destijds werd genoemd ‘bratpack cast’ behoren Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Charlie Sheen. RTL7, 21.40-23.45u.

Diabolique (Jeremiah S. Chechik, 1996, VS). Overbodige remake van Franse thriller-klassieker Les diaboliques (Henri-Georges Clouzot, 1954). Labiele kostschoollerares Isabelle Adjani vermoordt, met hulp van vriendin Sharon Stone, haar onuitstaanbare echtgenoot, om tot de ontdekking te komen dat de man blijft rondspoken. Subtiel noch geloofwaardig.RTL8, 22.20-0.30u.