Coach Wenger zegt bij Arsenal te blijven

Voetbalcoach Arsène Wenger gaat ervan uit dat hij binnenkort zijn contract bij Arsenal verlengt. De Fransman zei dit gisteren aan de vooravond van het begin van de Engelse Premier League. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen af. Hoewel Arsenal de afgelopen vijf jaar geen prijs won, verwacht Wenger dat hij blijft. „Door mijn woord te geven, wil ik laten blijken hoezeer ik geloof in dit team. Het is een kwestie van tijd dat ik een nieuw contract ga tekenen”, zei Wenger, die al sinds 1996 bij Arsenal in dienst is. Wenger won zijn laatste prijs met Arsenal in 2005, toen de ploeg de FA Cup veroverde. De laatste landstitel dateert van zes jaar geleden. Wenger werd vorig jaar derde met Arsenal. De oefenmeester heeft ondanks de recente historie goede hoop op de titel. „We moeten twee plaatsen klimmen ten opzichte van vorig seizoen. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt.”

In de Premier League staan dit weekeinde in de eerste speelronde meteen twee topwedstrijden op het programma. Morgen ontmoeten grootmachten Arsenal en Liverpool elkaar op Anfield. Vandaag gaat de openingswedstrijd tussen de nummers vier en vijf van afgelopen seizoen, Tottenham Hotspur en Manchester City. Titelverdediger Chelsea kent op papier een eenvoudige start met een thuiswedstrijd tegen promovendus West Bromwich Albion.

Manchester City, dat weer 100 miljoen euro investeerde, heeft zich gisteren nog versterkt met Mario Balotelli. De jonge Italiaanse aanvaller komt over van landskampioen Internazionale, waar hij geregeld overhoop lag met coach José Mourinho. (ANP)