China weer te sterk voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben in de World Grand Prix opnieuw van China verloren. In de eerste wedstrijd van de tweede speelronde in Macau waren de Aziatische vrouwen met 3-0 (25-16, 25-19, 25-16) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Ook nu maakten vooral Wang Yimei en Hui Ruogi het verschil.

Vorige week ging Oranje in Chengdu met 3-1 onderuit tegen China. In het tweede speelweekeinde neemt Nederland het vandaag op tegen Brazilië. De Dominicaanse Republiek is morgen de derde tegenstander. Nederland won in de eerste ronde van Thailand en Puerto Rico en bezet in de algemene rangschikking nu de zesde plaats.

Selinger begon met dezelfde basis als vorig weekeinde: Francien Huurman, Manon Flier, Chaïne Staelens, Maret Grothues, Caroline Wensink, spelverdeelster Laura Dijksman en libero Janneke van Tienen. Alice Blom mocht, na twee eerdere invalbeurten, starten in de derde set in plaats van Staelens. Ze zou uitkomen op negen punten, evenveel als Huurman en maar één minder dan topscorer Flier.

Het was bepaald niet de beste wedstrijd van de ploeg tot dusver, beaamde Selinger. „China zette veel druk op ons, waardoor we niet in de wedstrijd kwamen. We gaan ons voorbereiden op Brazilië en hopen dan een betere wedstrijd te spelen.” Aanvoerster Flier complimenteerde de gastvrouwen met het vertoonde spel. „China serveerde goed. Onze passing was niet optimaal en we maakten te veel aanvallende fouten. Vorige week ging het beter.” (ANP)