Zon en buien

De luchtdruk blijft in de buurt van ons land laag. Een hogedrukgebied boven de oceaan komt voorlopig niet dichterbij en daardoor blijft het wisselvallig.

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen boven het warme water van de Noordzee komen nog enkele buien tot ontwikkeling die af en toe de kustprovincies inschuiven. Landinwaarts vormen zich een paar mistbanken. Het koelt af naar 8 graden op de Veluwe en in Twente, tot 14 graden in Zeeland.

Morgen breekt de zon regelmatig door, maar er schuiven ook stapelwolken over die lokaal uitgroeien tot een bui. De grootste buienkans heeft de zuidelijke helft van het land. Een verregende dag wordt het echter niet. Met een zwakke tot matige wind uit het oosten wordt het wat warmer, 21 graden aan zee tot 24 graden op de grens met Duitsland.

Zondag ziet er heel anders uit. Waarschijnlijk is het een groot deel van de dag bewolkt en daarbij regent het ook geruime tijd. Plaatselijk valt flink wat regen. Warmer dan 20 graden wordt het niet. Omdat de noordenwind verder aantrekt lijkt het een beetje herfst.

Ook maandag ligt de regenstoring nog in de buurt van ons land waardoor de zon weinig kansen krijgt. Vanaf dinsdag volgt een wat opener weerbeeld, maar de buien zijn dan nog altijd niet verdwenen. De temperatuur blijft steken op een graad of 20.