Wie vast, gaat niet naar het strand

Rabat. Het strand bij Rabat op 11 augustus (boven) en 12 augustus. Gisteren begon voor de moslims in Marokko de vastenmaand. In die maand ligt de nadruk op vroomheid, waar strandbezoek niet bij past. De ramadam voor Islamitische Nederlandse Marokkanen begon eergisteren. Zij volgen Saoedi-Arabië, dat afgaat op de stand van de maan. In Marokko doen ze dat ook, maar daar werd de wassende maan een dag later gezien. Foto's AFP A combination of two pictures shows the Rabat beach (at L) on August 11, 2010 and (at R) on August 12, on the first day of the Ramadan. US President Barack Obama on Wednesday offered best wishes to Muslims in the United States and around the world as they observe the holy fasting month of Ramadan. Both Clinton and Obama were set to host Iftar, the meal that breaks the daily fast. Clinton was co-hosting an event with dozens of embassies in the US capital, while Obama was to receive guests for the meal at the White House. AFP PHOTO / ABDELHAK SENNA
Rabat. Het strand bij Rabat op 11 augustus (boven) en 12 augustus. Gisteren begon voor de moslims in Marokko de vastenmaand. In die maand ligt de nadruk op vroomheid, waar strandbezoek niet bij past. De ramadam voor Islamitische Nederlandse Marokkanen begon eergisteren. Zij volgen Saoedi-Arabië, dat afgaat op de stand van de maan. In Marokko doen ze dat ook, maar daar werd de wassende maan een dag later gezien. Foto's AFP A combination of two pictures shows the Rabat beach (at L) on August 11, 2010 and (at R) on August 12, on the first day of the Ramadan. US President Barack Obama on Wednesday offered best wishes to Muslims in the United States and around the world as they observe the holy fasting month of Ramadan. Both Clinton and Obama were set to host Iftar, the meal that breaks the daily fast. Clinton was co-hosting an event with dozens of embassies in the US capital, while Obama was to receive guests for the meal at the White House. AFP PHOTO / ABDELHAK SENNA AFP