voetbaltransfers enzo

Transfers

Youssouf Hersi is terug in Nederland. De 27-jarige middenvelder ondertekende een eenjarig contract bij De Graafschap. Hersi komt transfervrij over van het Griekse AEK Athene. Hersi speelde eerder bij Ajax, NAC Breda, NEC, SC Heerenveen, Vitesse en FC Twente.

Liverpool neemt Christian Poulsen over van Juventus. De 30-jarige Deense international tekende een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever. Liverpool betaalt voor de middenvelder ongeveer 5,5 miljoen euro.

Manchester United heeft zich kort versterkt met Bebe. De twintigjarige Portugese aanvaller komt over van Vitoria Guimaraes.

Huur en verhuur

Verdediger Michael Jansen wordt door FC Groningen verhuurd aan BV Veendam. De 26-jarige Jansen, die bij FC Groningen nog een contract heeft tot medio 2011, werd afgelopen seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles en kwam daarvoor uit voor Cambuur Leeuwarden, Vitesse, Feyenoord en De Graafschap.

Sparta huurt dit seizoen Ruud Kras van FC Zwolle, Sparta heeft eveneens een optie tot koop bedongen op de 28-jarige verdediger, die in het verleden ook uitkwam voor FC Volendam, Ajax en FC Dordrecht.

Bedenkingen

AZ-aanvaller Moussa Dembélé ziet af van een overgang naar Birmingham City. Dat maakte de Engelse club gistermiddag op de website bekend. „Dembélé heeft andere opties en hij gaat een andere optie kiezen”, liet coach Alex McLeish weten. De Belgische international stond hoog op zijn verlanglijstje. Birmingham City wilde ongeveer 6 miljoen euro voor Dembélé betalen aan AZ.

Blessure

Doelman Kenneth Vermeer van Ajax is bij de training zwaar geblesseerd geraakt. De reservekeeper heeft zijn rechterachillespees afgescheurd en is wellicht zes maanden uitgeschakeld.