Sulejmani mag niet spelen in Engeland

De Serviër Miralem Sulejmani mag het komend seizoen niet op huurbasis voor West Ham United uitkomen. De voetballer van Ajax krijgt geen werkvergunning in Engeland. Hij heeft onvoldoende interlands gespeeld. Sulejmani maakte op het afgelopen WK in Zuid-Afrika ook geen deel uit van de selectie van Servië.

West Ham United wilde Sulejmani graag tijdelijk inlijven. De club moest de aanvaller al eerder medisch keuren in Belgrado omdat hij niet in het bezit was van de vereiste papieren om te kunnen spelen in de Premier League. De Engelse club wist ook dat Sulejmani de afgelopen tijd geen eerste keus van de bondscoach van Servië was. De leiding van West Ham United probeerde nog aan te tonen dat de aanvaller de Premier League aantrekkelijker zou kunnen maken. Dat is uiteindelijk niet gelukt.

Het bestuur van Ajax was de afgelopen dagen op de hoogte van de problemen over de werkvergunning voor Sulejmani. Het is nog onduidelijk wanneer de Serviër zich weer in Amsterdam meldt. West Ham United wilde dit seizoen het gehele jaarsalaris van Sulejmani overnemen. Trainer Martin Jol wilde de Serviër pas tijdelijk laten gaan nadat hij zekerheid had over de komst van Mounir El Hamdaoui naar Ajax.

Ajax onderhandelt op dit moment ook met spits Mido over een eenjarige verbintenis. Beide partijen hebben nog geen overeenstemming bereikt. De gesprekken met de aanvaller uit Egypte gaan waarschijnlijk ook verder als Sulejmani terugkeert. Trainer Jol van Ajax nodigde afgelopen dinsdag aanvaller Daniël de Ridder uit voor een stage. De Amsterdammer heeft echter nog geen toestemming van zijn club Wigan Athletic gekregen om weg te gaan uit Engeland.

Sulejmani zal het uitblijven van een werkvergunning ook als een enorme teleurstelling ervaren. Hij werd twee jaar geleden op voorspraak van trainer Marco van Basten voor ruim 16 miljoen euro overgenomen van SC Heerenveen. De spits kon zelden overtuigen en belandde onder coach Jol op de bank. Hij wilde bij West Ham United een nieuwe start maken en volgende zomer sterker in Amsterdam terugkomen.

Moussa Dembélé verruilt AZ voor het Londense Fulham. De 23-jarige aanvaller bevestigde gisteren zijn overstap naar de club uit de Premier League. De Belgische international moet bij zijn nieuwe club nog wel een medische keuring ondergaan. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid. Ook Birmingham City en een aantal andere Engelse clubs hadden serieuze interesse in Dembélé, die uiteindelijk zelf voor Fulham koos. Zijn contract liep in Alkmaar medio 2011 af.