Sport kort

Ajacied Sulejmani krijgt in Engeland geen werkvergunning

LONDEN. Miralem Sulejmani mag komend seizoen niet op huurbasis voor West Ham United uitkomen. De aanvaller van Ajax krijgt geen werkvergunning in Engeland. Hij heeft onvoldoende interlands gevoetbald. Sulejmani maakte op het WK ook geen deel uit van de selectie van Servië. West Ham wil Sulejmani graag tijdelijk inlijven. De club moest de aanvaller echter al medisch keuren in Belgrado omdat hij niet de vereiste papieren had. Het is nog onduidelijk wanneer de Serviër, voor wie Ajax destijds bij sc Heerenveen 16,2 miljoen euro neertelde, zich weer in Amsterdam meldt. West Ham United wilde dit seizoen het gehele jaarsalaris van Sulejmani overnemen. (ANP)

Weer zege Keizer en Van Iersel op ‘strand’

Berlijn. Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben ook de derde en laatste groepswedstrijd bij de Europese kampioenschappen beachvolleybal gewonnen. Het Nederlandse duo was gisteren in Berlijn met 21-18 en 21-15 te sterk voor het Griekse duo Vasiliki Arvaniti/Maria Tsiartsiani. Keizer en Van Iersel verzekerden zich woensdag al van een plek in de volgende ronde. Madelein Meppelink en Marloes Wesselink verloren hun derde duel van het Duitse koppel Katrin Holtwick/Ilka Semmler; 16-21 en 16-21. Het duo verzekerde zich door twee eerdere zeges al van een plaats bij de laatste zestien.(ANP)

Van Vleuten houdt stand in rittenkoers

RIJSWIJK. Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft gisteren in de vierde etappe van de Route de France féminine met succes haar leiderstrui verdedigd. De renster uit de ploeg Nederland Bloeit werd achtste in een individuele tijdrit over 24,3 kilometer, 38 seconden achter naaste belager Judith Arndt. De Duitse won de rit tegen de klok en liep in op Van Vleuten die nu nog 1 seconde over heeft van haar voorsprong. De Franse rittenkoers eindigt zaterdag. (ANP)

Leicester City komt in Thaise handen

Leicester. De Engelse voetbalclub Leicester City is in Thaise handen gekomen. De club is overgenomen door een Thaise investeerdersgroep onder leiding van zakenman Aiyawatt Raksriaksorn. Dat meldde de club uit de op één na hoogste Engelse divisie gisteren. In 2006 kocht voormalig premier van Thailand Thaksin Shinawatra Manchester City. De club werd een jaar later alweer verkocht. (ANP)