selectie Muziek

Nederland, Amsterdam, 03-07-08 Goldfrapp in het Westerpark, zangeres Alison Goldfrapp Foto: Isabel Nabuurs
Nederland, Amsterdam, 03-07-08 Goldfrapp in het Westerpark, zangeres Alison Goldfrapp Foto: Isabel Nabuurs

Quirine Viersen

Amsterdam Eén van de artiesten die centraal staan bij de Robeco Zomerconcerten, is celliste Quirine Viersen. Ze speelt in het Concertgebouw het warme Celloconcert van Dvorák en het bijtende Eerste celloconcert van Sjostakovitsj, met respectievelijk het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Ook staat een ‘zomerontmoeting’ ter nadere kennismaking met haar gepland.

28/8, Concertgebouw Amsterdam. 28/8 zomerontmoeting 18.30 u. www.concertgebouw.nl

Huntenpop

Ulft Vlakbij het dorp Ulft vindt het festival Huntenpop ook dit jaar weer plaats. Gedurende twee dagen treden er diverse bands uit binnen- en buitenland op. Zo kunnen bezoekers op vrijdag naar de Amerikaanse rockpopband Living Colour en de Nederlandse gothicgroep Epica kijken. Op zaterdag treden veel Nederlandse bands op, waaronder Kane, Moke en Di-Rect.

13 en 14 augustus, nabij Ulft. Info: www.huntenpop.nl

Burning Spear

Groningen Burning Spear is vanaf halverwege de jaren zeventig een zeer gerespecteerde artiest uit Jamaica. De rootsreggae, geïnspireerd op de filosofie van Marcus Garvey, werd met behulp van Bob Marley bekend. Winston Rodney, zoals Burning Spear in het echt heet, bracht vanaf 1973 zo’n vijftig albums uit. In 2008 verscheen zijn laatste album Jah Is Real.

18 aug., Oosterpoort, Groningen; 19 aug., Paradiso, Amsterdam; 20 aug., Off Corso, Rotterdam. Info: www.mojo.nl

Goldfrapp

Amsterdam Hun laatste album raffelden ze af en klinkt daardoor als een tussendoortje, maar op hun vorige cd’s lieten zangeres Alison Goldfrapp en multi-instrumentalist Will Gregory wel degelijk horen dat ze vele genres goed beheersen: van dromerige folk tot opgewonden synthipop.

18 aug., Paradiso, Amsterdam. Info: www.paradiso.nl

Hein van de Geyn

AmsterdamHet is een van de laatste keren dat meesterbassist Hein van de Geyn te horen is voor hij emigreert naar Zuid-Afrika en stopt met professioneel musiceren. Hij geeft een duoconcert met de Belgische accordeonist/ saxofonist Rony Verbiest, al jaren bijzonder gewaardeerd in het Belgische muziekcircuit.

13/8, Concertgebouw Amsterdam. www.concertgebouw.nl