Miss A tot Z in bikini (behalve Miss Indonesië)

Een ‘goede’ In Beeld moet iets te winnen hebben bij het formaat. Het is de enige plek in de krant waar ruimte is om het beeld zo groot af te drukken. Dus moet de redactie een goede reden hebben om uitgerekend die specifieke foto hier te plaatsen. Wat legitimeert die keuze?

Soms spreekt het voor zich.

We hebben er lang op gewacht. Gelukkig hadden we dit jaar een WK voetbal om de tijd een beetje te doden. Maar de opluchting is er niet minder groot om. Het is weer tijd om een Miss Universe te kiezen. Zie hierboven het aanbod op alfabetische volgorde (de Nederlandse inzending Desiree van den Berg staat vierde van rechts op de tweede rij).

Op 12 augustus zal de vakjury in het Mandalay Bay Hotel en Casino in Las Vegas een avond lang glimlachen, witte tanden, avondjurken, bikini’s en plannen om de wereld te verbeteren vergelijken om te bepalen wie Stefanie Fernandez uit Venezuela (in de glitterbikini) van de troon zal stoten en zich Miss Universe 2010 mag noemen.

Wij kunnen onze voorkeur vast bepalen. Weet wel: Miss Australië draagt weleens bontlaarzen. En Miss Indonesië mag geen bikini dragen van de Indonesische commissie. Maar, zegt ze in de Jakarta Globe: „Ik denk niet dat ik te veel huid moet laten zien om iets te kunnen bereiken in de verkiezing.”