Leuk om te doen

Ouderwets huishouden

Amsterdam De eerste stofzuiger woog 50 kilo en werd met paard en wagen langs de huizen getrokken. Via lange slangen door deuren en ramen kon er binnen in huis worden gestofzuigd. En de eerste wasmachine – dat was een houten tobbe met een ribbelig wasbord. Wil je weten hoe je overgrootouders het huishouden deden? Dan kun je nog t/m 5 september naar de tentoonstelling Het huishoudparadijs. 100 jaar huishoudelijke apparaten in Nemo. Maar er zijn ook moderne, interactieve testjes te doen.

T/m 5 sept in Nemo, Oosterdok 2. Inl: 020- 5313233 & www.e-nemo.nl

Nog 1 keer toernooiridder

Delft Meestrijden in het kindertoernooi, met helm op, zwaard in de hand en op hun eigen ‘paard’ de strijd aangaan. Of kijken naar ridders en hun kunsten met het zwaard en de strijdbijl. Er zijn narren die streken uithalen en jonkvrouwen die zich opmaken voor een feest. Nog tot en met 15 augustus kun je hiervoor terecht in het Legermuseum.

Inl: www.legermuseum.nl

Varen met de boswachter

Landsmeer Het Ilperveld is een mooi natuurgebied. Ouders en kinderen kunnen met de boswachter naar het eiland de Zuiderschorren varen. Je kunt hier de boswachter helpen met het bij elkaar harken van hooi. Een paar jaar geleden is er bagger uit de sloot op het land gebracht. Daar zijn leuke vondsten in te ontdekken. Dan vaar je verder en ga je op het Braamstuk aan land. Hier groeit zonnedauw, een vleesetentje plantje.

Di 17 aug13u30 - 15u30. Aanmelden Landschap Noord-Holland 088-006 4455. Deelname € 9,50 p.p.rsoon, Beschermers betalen € 6,50. Tot 12 jr € 4,50. Inl www.landschapnoordholland.nl. Start Bezoekerscentrum, Kanaaldijk 32A.