Dit is een artikel uit het NRC-archief

Sport

Kort nieuws voorpagina

Televisiezender Het Gesprek vraagt surseance aan

Rotterdam, 13 aug. Investeringsmaatschappij Egeria, mede-eigenaar van NRC Media, trekt zich terug uit televisiezender Het Gesprek. Daarmee komt waarschijnlijk binnen enkele weken een einde aan de zender. Gisteren is uitstel van betaling aangevraagd. Pagina 15

Bouterse haalt uit naar Nederland

Paramaribo, 13 aug. In de toespraak na zijn inauguratie als president van Suriname heeft Desi Bouterse gisteren te kennen gegeven geen prijs meer te stellen op regeringscontacten tussen Paramaribo en Den Haag. Pagina 5 en 7 (commentaar)

Organisatie pareert kritiek WK voetbal

Amsterdam, 13 aug. De organisatie van de Nederlandse en Belgische kandidatuur voor het WK voetbal heeft de kritiek weersproken van hoogleraren en politici dat de fiscus een hoop inkomsten zal mislopen als de regels van de FIFA voor de organisatie worden opgevolgd. Pagina 3

Experts: dood Kelly opnieuw bekijken

Londen, 13 aug. Negen vooraanstaande deskundigen twijfelen aan de manier waarop David Kelly, een Britse wapenexpert die een belangrijke rol speelde in het Irak-onderzoek, in juli 2003 om het leven kwam. Zij zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat Kelly is doodgebloed. De vraag of de wapenexpert al dan niet zelfmoord pleegde, ligt daarmee weer open. Pagina 4

WikiLeaks: nieuwe documenten

Londen, 13 aug. De website WikiLeaks maakt zich op om nieuwe militaire documenten over de oorlog in Afghanistan openbaar te maken. Het Pentagon waarschuwt dat daarmee meer levens in gevaar gebracht worden dan met de eerdere publicatie van WikiLeaks. Pagina 5

Telegraaf verbetert kwartaalresultaat

Rotterdam, 13 aug. De Telegraaf Media Groep heeft in het tweede kwartaal een aanzienlijk beter resultaat behaald. De distributiekosten waren lager door de beëindiging van de zondagkrant van De Telegraaf in december vorig jaar. De inkomsten uit advertenties daalden. Pagina 15

Verschuren bij EK in finale 100 vrij

Boedapest, 13 aug. De Nederlandse zwemmer Sebastiaan Verschuren staat vanavond bij de Europese kampioenschappen in de finale van het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Pagina 11