Kort nieuws Economie

Randstad neemt meerderheid in Japans FujiStaff

Diemen, 13 aug. Uitzendorganisatie Randstad lijft de Japanse branchegenoot FujiStaff Holdings in door een belang van 44,6 procent over te nemen van de oprichters van de nummer zes op de Japanse markt. Dat heeft Randstad vandaag bekendgemaakt. Randstad had al een belang van 20,5 procent en komt met de aankoop dus op 65,1 procent. Het Nederlandse concern wil alle aandelen van FujiStaff in handen krijgen en verwacht daar in totaal 13,7 miljard yen (ruim 125 miljoen euro) voor te moeten betalen. De overname wordt doorgezet als Randstad goedkeuring van de autoriteiten krijgt en in ieder geval 75 procent van de aandelen in handen krijgt. De aandeelhouders van FujiStaff kunnen hun aandelen tot 13 oktober van dit jaar aanbieden. (ANP)

Geen fiat voor fusie Veolia en Transdev

Brussel, 13 aug. De voorgenomen fusie van de Franse vervoerbedrijven Veolia Transport en Transdev krijgt nog geen groen licht. De Europese Commissie verwijst de concentratie, voor zover die betrekking heeft op de activiteiten van beide bedrijven in Frankrijk en Nederland, door naar de mededingingsautoriteiten in de twee landen. Dat heeft de Europese Commissie vandaag laten weten. Die meent dat de concentratie leidt tot een aanzienlijke overlapping, vooral op de markten van openbaar passagiersvervoer in Nederland en Frankrijk. In Nederland zijn de ondernemingen actief via de dochterbedrijven Connexxion en Veolia. (ANP)

Omzetgroei in juni voor detailhandel

Den Haag, 13 aug. De omzet in de Nederlandse detailhandel is in juni gegroeid ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekendgemaakt. De omzet over het tweede kwartaal was vrijwel onveranderd op jaarbasis. In juni nam de omzet met 2,1 procent toe ten opzichte van juni 2009. Dat betekende een flinke verbetering na de omzetdaling van 1,7 procent op jaarbasis in mei. Met de stabilisering in het tweede kwartaal kwam volgens het CBS een einde aan een periode van vijf kwartalen met omzetdalingen. Alleen de non-foodsector bleef onder druk staan met een omzetdaling van 2,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009. (ANP)