Komkommernieuws

Rubik’s kubus kan in twintig handelingen worden opgelost

KENT. Wetenschappers zijn eruit: het is altijd mogelijk een Rubiks kubus in twintig handelingen of minder op te lossen. Al dertig jaar lang vragen wetenschappers zich af hoe vaak aan de kubus gedraaid moet worden om op elk vlak negen dezelfde gekleurde hokjes te krijgen. Tot 1995 werd gedacht dat het Getal van God, zo genoemd omdat alleen God zou weten hoeveel handelingen er nodig zijn, op achttien lag. Uit recent onderzoek – in samenwerking met Google – bleek het twintig te zijn. Het huidige onderzoek heeft nu met een computer nagerekend of dat echt zo is. Tot nog toe was het nog nooit echt bewezen. (De Telegraaf)

Run op gratis geld

AMSTERDAM. Een landelijke storing bij pinautomaten van ING bank heeft gisteravond op verschillende plekken in ons land gezorgd voor een ware run op ‘gratis’ geld. De stormloop ontstond nadat het op het sociale netwerk Twitter gonsde van de geruchten dat klanten bij de ING-geldautomaten tot 250 euro konden opnemen, zonder dat het geld van hun rekening zou worden afgeschreven. In onder andere Amsterdam en Lelystad werd zelfs de politie ingeschakeld om de rust bij de pinautomaten te bewaken. De apparaten waren zo’n drie uur lang buiten werking. Het ging om een landelijke storing, aldus de ING. Van gratis pinnen was geen sprake. (De Telegraaf)

Naam ‘Boomer the Dog’ mag niet

AMSTERDAM. Een Amerikaanse rechter heeft het verzoek van een man uit Pittsburgh om zijn naam te mogen veranderen in ‘Boomer the Dog’ woensdag afgewezen. Volgens de rechter zou deze naam alleen maar tot verwarring leiden. Gary Guy Mathews (44) diende zijn verzoek om naamsverandering in juni in, omdat hij een groot fan is van de televisieserie Here’s Boomer die tussen 1980 en 1982 werd uitgezonden. De serie verhaalde over een hond die mensen het leven redde. De rechter meende dat de naam vooral tot verwarring zal leiden wanneer in een noodsituatie de hulpdiensten moeten worden gebeld. (ANP)

Japanse reuzenpanda krijgt tweeling

Tokio. In een Japanse dierentuin heeft een reuzenpanda een tweeling gekregen. De moeder was op natuurlijke wijze bevrucht en dat is uitzonderlijk: het gebeurt zelden dat panda’s in gevangenschap paren. De vrouwtjespanda had al eerder een tweeling gekregen. Alle panda’s die in Japanse dierentuinen zitten zijn uitgeleend door China. De reuzenpanda is een bedreigde diersoort. In parken in China leven zo’n 1.600 dieren in het wild en 300 reuzenpanda’s in dierentuinen. In de rest van de wereld wonen nog enkele tientallen panda’s in dierentuinen. De panda is een streng beschermd dier. (AFP)

Man veinst epilepsie en eet steeds gratis

Baltimore. Een 43-jarige Amerikaan deed steeds alsof hij een epileptische aanval kreeg als zijn rekening in een restaurant werd gebracht. Andrew Palmer hield zijn truc drie maanden vol, maar toen werd hij gesnapt. Woensdag besloot een rechter hem achttien maanden cel op te leggen wegens diefstal. Tussen april en juli van dit jaar genoot Palmer steeds van een hapje en vooral heel veel drank in verschillende restaurants in Baltimore. Steeds als het tijd werd om de rekening te betalen, veinsde hij echter een plotselinge aanval en moest medisch personeel worden opgetrommeld. (De Telegraaf)