Felgekleurde hoofddoek

Wie? Karima el Mokadem, 32 jaar, uit Wateringen.

Wat? Een felle perzikkleurige hoofddoek. „Ik ben net terug uit Marokko, daar loopt iedereen in vrolijke felle kleuren.”

Waar? In Den Haag, bij Bakkerij Bart in de stad.

Hoe duur? Negen euro, bij Pieces.

„De kleur is nu heel erg in, maar ik heb hem twee jaar geleden al gekocht. Ik ben vaak een trendsetter. Zo liep ik een tijd terug al met een grote bloem op mijn shirt als een soort corsage. Iedereen keek me gekscherend aan, maar dat maakt me niet uit. En nu zie je iedereen ermee.

„Zo’n bloem staat ook leuk op je tas, of in je haar. In mijn geval op mijn hoofddoek. Om je outfit compleet te maken is de hoofddoek ideaal, het is een extra element waarmee je kunt spelen.

„Zo draag ik in de winter vaak grijstinten en dan combineer ik dat met een tijgerprint hoofddoek, om de outfit op te fleuren. Als het koud is buiten, draag ik ook mutsjes en baretten over mijn hoofddoek. Dat zie je niet vaak. Het valt me op dat Marokkaanse meisjes er vaak wat hetzelfde uitzien. Ze durven niet heel veel en zullen mij dus zeker niet volgen. ”

Juliette Vasterman en Laura van der Wal