...de Anne Frankboom?

Kastanjeboom in de tuin van het Anne Frank Huis moet worden gekapt Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 061115
Kastanjeboom in de tuin van het Anne Frank Huis moet worden gekapt Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 061115

Eind 2006 bleek dat een witte paardekastanje op de Keizersgracht in Amsterdam verrot was en gekapt zou moeten worden. Omdat Anne Frank in haar dagboek over de boom schreef (‘de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden’) was er protest en kwam er uiteindelijk een compromis: een stalen constructie die het leven van de boom met minstens vijftien jaar zou verlengen. Maar ook daarna leeft de boom voort. In december vorig jaar heeft de Amsterdamse wethouder Marijke Vos (Openbare Ruimte en Groen) een stek van de Anne Frankboom geplant in het Amsterdamse Bos. In totaal worden er honderdvijftig stekjes van de boom geplant.