Dakota-toestel te breed voor viaduct

WFA04T:DAKOTA GECRASHT OP DE A44:ABBENES;13AUG2010-Een speciaal transport van Dakota C47 vliegtuig verliep in de nacht van donderdag op vrijdag niet helemaal vlekkeloos. De Dakota was op weg van het openluchtmuseum Bevrijdende Vleugels in Best naar vliegveld Valkenburg bij Leiden. Het vliegtuig is een rekwisiet voor de musicalvoorstelling Soldaat van Oranje. Bij het viaduct bij de A44 bij afslag Abbenes ging het alleen dramatisch mis toen het vliegtuig te breed bleek te zijn en tegen de vangrail crashte. Met de grootste moeite werd het toestel terug gedirigeerd om bij het begin van het viaduct te kijken hoe het verder moet. De A44 was ter hoogte van afslag Abbenes afgesloten voor het verkeer, auto’s moesten via de af en oprit omrijden. In eerste instantie is de bovenkant van de vleugels afgehaald om verder transport mogelijk te maken.WFA/mvb/str.Michel van Bergen WFA MICHEL VAN BERGEN