6 redenen om uit te gaan

1 undergroundfestival

Summer Darkness

Utrecht: div. locaties. Van 13 t/m 15 aug. Passe-partout: 65 euro, dagkaarten: 37 euro, kaart Daf: 18 euro, Bal Du Masque kaart: 15 euro. www.summerdarkness.nl

Summer Darkness is een interdisciplinair festival dat ‘dark underground’ stromingen bij elkaar brengt. Naast concerten in Tivoli en in de Domkerk zijn er verschillende dansavonden, waaronder een gemaskerd bal. Het Domplein vormt het hart van het festival met o.a. live optredens, modeshows en een Gothic Fantasy Market. Daarnaast is er o.a. ruimte voor de dichtkunsten van o.a. Ingmar Heytze en vindt er onder de titel Trajectum Lumen een theatrale lichtkunstroute plaats door het historische Utrecht in het donker.

2 popfestival

Waterpop

Wateringen: Hofpark. Za v.a. 12.15u. Toegang: gratis. www.waterpop.nl

Deze 33ste editie van Waterpop wordt geopend door de kinderact Dirk Scheele & Band, gevolgd door de winnaar van de bandcompetitie Waterproof en nog elf bands uit binnen- en buitenland, waaronder Go Back To The Zoo, The Deaf, Blaudzun en als afsluiter Buster Shuffle.

3 poëziefestival

Poëziefestival Elswout

Overveen: Landgoed Elswout: op het grasveld naast het koetshuis. Za 15.00-18.00u. Gratis. www.kleinerevolutieproducties.nl

Poëziefestival met voordrachten van acht Nederlandse dichters, o.a. Ingmar Heytze, Mustafa Stitou, Erik Jan Harmens en Arjen Duinker, afgewisseld met muziek van een singer-songwriter. Picknicken mag, maar neem wel zelf je eten en drinken mee.

4 popfestival

Pinkpop Classic

Landgraaf: Megaland evenemententerrein. Za 11.30u. Entree: 64 euro (vvk). www.pinkpopclassic.nl

Op Pinkpop Classic spelen de Janse Bagge Bend, Peter Koelewijn en zijn Rockets, Therapy?, Kid Creole & The Coconuts, Fun Lovin’ Criminals, Gary Moore, The Cult en Iggy & The Stooges. Verder is er de Silent Disco van 344fm.com en wordt na afloop de muzikale documentaire Anvil vertoond in de Openluchtbioscoop.

5 dance

Stekker Fest

Utrecht: Park Transwijk. Za 12.00-23.00u. Kaarten: 28 euro. www.zoekjestekker.nl

Onder meer Ripperton, Jimpster, Ricardo Tobar, 360 Soundsystem, Kubus, Tom Trago en Slagsmålsklubben staan op het programma van Stekker Fest, dat naast muziek ook allerlei ander vermaak biedt, zoals Wip’n’Kip, Rent-a-Friend, Ruilhuisje, Camping Comfort Zone, Sjoelen XXL, Springkussens en Badmeester Milan. Afterparties in Dock 154 en in K-Sjot (passepartouts: 10 euro).

6 festival

Robles Rock

Grootegast: Notoaristuun. (vanaf Groningen rijden er bussen). Za 12.00-0.00u. Kaarten: 12 of 8 (t/m15 jaar) euro. www.roblesrock.nl

Tweede editie van het Robles Rock festival, dat werd opgericht door de 21-jarige Johannes Dolislager uit Grootegast. Met bekende bands als Rigby en Destine, maar ook regionaal talent als Radius, Twiggy Sleaze en Tommy Ebben. Op een derde podium staan beginnende bands, dichters en verhalenvertellers.