5 redenen om tv te kijken

1 griezelfilm

The Village

Eén, 21.15-22.57 u.

Van de regisseur die ook in The Sixth Sense en Unbreakable zijn voorkeur voor het onverklaarbare en zijn talent voor suspence liet zien. In The Village draait het om een geïsoleerd 19de-eeuws dorp vol geheimen en gevaren. Heerlijke vrijdag-de-dertiendefilm. Met Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en William Hurt. (M. Night Shyamalan, 2004)

2 thriller

A Crime

Eén, 23.55-1.35 u.

Alice is verliefd op haar buurman, maar die heeft het te druk met de zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw. Haar listige bemoeienis in de zaak, bedoeld om hem zo snel mogelijk wraak te laten nemen en de zaak af te sluiten, laat alles uit de hand lopen. Met Harvey Keitel, Emmanuelle Béart en Norman Reedus. (Manuel Pradal, 2006)

3 drama

Frozen Land

Ned. 2, 23.15-1.18 u.

Deprimerende film van de Fin Aku Louhimies over een kettingreactie van ellende en geweld na het onbenullige ontslag van een goede leraar. Een willekeurige groep mensen wordt als het ware besmet door een vals briefje van 500 euro. De film is weliswaar een beetje mechanisch en hard, maar ook mooi gefilmd, met onverwachte momenten van humor. Met: Jasper Pääkkönen, Pertti Sveholm, Mikko Kouki. (Aku Louhimies, 2005)

4 interview

Zomergasten

ZONDAG, Ned. 2, 20.15-23.15 u.

Avondvullend programma met beeldfragmenten en een gesprek met actrice Annet Malherbe. Aansluitend de satirische vreetfilm La Grande Bouffe, over vier vrienden die zich dood eten. (Marco Ferreri, 1973)

5 heksen

Witch hunter’s bible

ZONDAG, National geographic 21.00-22.00 u.

Documentaire over de heksenvervolging tijdens de Renaissance, die zijn hoogtijdagen vierde dankzij de boekdrukkunst en de verspreiding van het boek Malleus Maleficarum in 1486.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 24.