Wisselvallig

Wisselvalligheid is nog steeds het thema voor de komende dagen, maar de verschillen zullen per regio groot zijn. Hetzelfde lagedrukgebied is steeds de boosdoener. De kern ervan trekt van de Noordzee over ons land richting Alpen, om zich daar weer om te keren. Rondom de kern van zo’n lagedrukgebied is het weer echter niet permanent slecht. Vaak laten satellietbeelden een mooie krul van wolken zien, maar ook droge, zonnige stukken. Dit maakt de verwachting voor de komende dagen dan ook lastig, aangezien er enerzijds delen van het land zijn waar het regent dat het giet, maar er ook plekken zijn die veelal droog blijven. Waar dit zal zijn, hangt af van de precieze route van het lagedrukgebied.

Voor nu ziet het er als volgt uit. Vannacht zijn er brede opklaringen en tegen de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuiden toe. Het koelt af naar 14 graden.

Morgen vooral in de zuidelijke provincies veel bewolking en regenachtig weer. Ten noorden van de rivieren lijkt het op een enkele bui na droog te blijven met zonnige perioden. De maxima lopen bij weinig wind uiteen van 19 tot 21 graden.

Zaterdag is het een paar graden warmer met nog steeds vooral nat weer in het zuiden. De wisselvalligheid blijft tot en met dinsdag aanhouden met grote regionale verschillen en maxima rond 20 graden.