Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Onderwijs

Wegwerkers zijn ook maar mensen

Greensboro. Het is eigenlijk maar een klein foutje van wegwerkers op deze Amerikaanse weg in North Carolina. Twee verfplaten die verkeerd geplaatst zijn. En dan staat er 'shcool' in plaats van school. Maar het is wel een foto die vervolgens de hele wereld over gaat. Dat er vorig jaar een verkeersbord moest worden gewijzigd omdat de naam van een meer in de Amerikaanse staat Massachusetts, het meer Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, verkeerd was gespeld, daar zullen mensen eerder begrip voor hebben. De naam betekent 'jij vist aan jouw kant, ik aan de mijne en niemand vist in het midden' in een indianentaal. Voordat het verkeersbord werd gecorrigeerd stond er: Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg. SHCOOL is painted along the newly paved road leading to Southern Guilford High School on Drake Road Monday, August 9, 2010, in Greensboro, N.C. (AP Photo/News & Record, Joseph Rodriguez) **MANDATORY CREDIT***
Greensboro. Het is eigenlijk maar een klein foutje van wegwerkers op deze Amerikaanse weg in North Carolina. Twee verfplaten die verkeerd geplaatst zijn. En dan staat er 'shcool' in plaats van school. Maar het is wel een foto die vervolgens de hele wereld over gaat. Dat er vorig jaar een verkeersbord moest worden gewijzigd omdat de naam van een meer in de Amerikaanse staat Massachusetts, het meer Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, verkeerd was gespeld, daar zullen mensen eerder begrip voor hebben. De naam betekent 'jij vist aan jouw kant, ik aan de mijne en niemand vist in het midden' in een indianentaal. Voordat het verkeersbord werd gecorrigeerd stond er: Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg. SHCOOL is painted along the newly paved road leading to Southern Guilford High School on Drake Road Monday, August 9, 2010, in Greensboro, N.C. (AP Photo/News & Record, Joseph Rodriguez) **MANDATORY CREDIT*** AP

Het is eigenlijk maar een klein foutje van wegwerkers op deze Amerikaanse weg in North Carolina. Twee verfplaten die verkeerd geplaatst zijn. En dan staat er ‘shcool’ in plaats van school.

Maar het is wel een foto die vervolgens de hele wereld over gaat.

Dat er vorig jaar een verkeersbord moest worden gewijzigd omdat de naam van een meer in de Amerikaanse staat Massachusetts, het meer Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, verkeerd was gespeld, daar zullen mensen eerder begrip voor hebben.

De naam betekent ‘jij vist aan jouw kant, ik aan de mijne en niemand vist in het midden’ in een indianentaal.

Voordat het verkeersbord werd gecorrigeerd stond er: Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg.