Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

voetbal

Transfers

Ajacied Miralem Sulejmani vertrekt naar West Ham United. De clubs bereikten een akkoord over de verhuur van de 21-jarige aanvaller. Sulejmani kwam twee jaar geleden voor ruim 16 miljoen euro over van sc Heerenveen. De duurste aankoop uit de Amsterdamse clubhistorie kon zijn status echter niet waarmaken. Sulejmani speelde mede door blessures slechts 44 competitieduels.

Serginho Greene vervolgt zijn carrière bij het Bulgaarse Levski Sofia. De 28-jarige oud-Feyenoorder ondertekende een contract voor twee seizoenen. Greene speelde vorig seizoen bij Vitesse.

Patrick Kluivert maakt vanaf vandaag deel uit van de technische staf van NEC. De 34-jarige oud-international, die in het voorjaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, gaat tot het einde van het seizoen ervaring opdoen als trainer.

Holger Osieck is de nieuwe bondscoach van Australië. De 61-jarige Duitser volgt Pim Verbeek op, die na het WK in Zuid-Afrika vertrok. Osieck, eerder bondscoach van Canada, was in 1990 assistent-trainer van Franz Beckenbauer bij Duitsland, dat de wereldtitel won.

Ugur Yildirim gaat voor AGOVV voetballen. De 28-jarige buitenspeler, die één duel voor Oranje speelde, ondertekende een eenjarig contract.

Blessure

Romeo Castelen mist vanwege een knieoperatie de start van de Duitse Bundesliga. De Nederlander raakte geblesseerd tijdens de training bij Hamburger SV. Hij was net hersteld van een knieblessure die hem vanaf oktober 2009 aan de kant hield. „Ik zou niet weten waar ik de kracht vandaan moet halen om weer terug te knokken”, zei een aangeslagen Castelen. „Hoeveel pech kun je hebben.” De blessure is de zoveelste tegenslag voor de 27-jarige buitenspeler sinds zijn overgang van Feyenoord naar de Duitse club in 2007. In drie jaar tijd kwam hij slechts tot vijftien wedstrijden voor HSV.