Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Astronomie

vandaag

In het nieuws:

De 52-jarige Alkmaarder die heimelijk video-opnames zou hebben gemaakt van vrouwen die in zijn pizzeria naar het toilet gingen, krijgt van de rechter in Den Haag te horen of hij daarvoor naar de gevangenis moet.

Spaanse luchtverkeersleiders komen in Madrid bijeen om te beslissen of ze doorgaan met staken. De 2.300 verkeersleiders zijn verwikkeld in een conflict met hun werkgever, de Spaanse overheid. Ze klagen onder meer over buitensporig lange werktijden.

Komende nacht zijn de Perseïden weer te zien. Dat zijn brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle, die als vallende sterren aan de hemel te zien zijn. De werkgroep Meteoren van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde verwacht dat de zwerm dit jaar goed te zien zal zijn.