Overige films

Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Succesvol Amerikaans regiedebuut van Nederlandse cameraman biedt eersteklas kermisvertier. Stadsbus vol nietsvermoedende passagiers mag niet langzamer dan 80 kilometer rijden, anders vliegt hij de lucht in. Met Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Jeff Daniels.RTL7, 20.30-22.55u.

Switch (Blake Edwards, 1991, VS). Erfgenaam van Billy Wilder en Ernst Lubitsch zaagt van dik hout planken in komedie die seksegebonden rolpatronen bespot. Verschrikkelijke macho wordt bij de hemelpoort teruggestuurd om, in de gedaante van een beeldschone vrouw, op aarde één vrouw te vinden die werkelijk om hem/haar geeft. Fraaie hoofdrol van Ellen Barkin. RTL8, 20.30-22.30u.

Le pressentiment (Jean-Pierre Darroussin, 2006, Frankrijk). Droogkomisch regiedebuut van acteur Darroussin – naar een roman van Emmanuel Bove – over een advocaat, die zich steeds meer terugtrekt uit deze materialistische wereld. TV5, 21.05-22.40u.

The Gingerbread Man (Robert Altman, 1998, VS). Vakkundige verfilming van verhaal van John Grisham. Succesvolle advocaat Kenneth Branagh raakt persoonlijk betrokken bij de problemen van zijn fragiele cliënte Embeth Davidtz. BBC1, 0.15-2.05u.

    • Overige Films