Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Onderwijs

Leuk initiatief

Onze dochter van 20, studente in Leiden, bedenkt dat ze zich in de vakantie nuttig kan maken met vrijwilligerswerk. Ze stapt naar het verzorgingshuis om de hoek en stelt voor met de ouderen te kaarten, ze voor te lezen of spelletjes met ze te doen. De receptioniste is zeer enthousiast en ‘de mevrouw die er

Onze dochter van 20, studente in Leiden, bedenkt dat ze zich in de vakantie nuttig kan maken met vrijwilligerswerk. Ze stapt naar het verzorgingshuis om de hoek en stelt voor met de ouderen te kaarten, ze voor te lezen of spelletjes met ze te doen.

De receptioniste is zeer enthousiast en ‘de mevrouw die er over gaat’ belt de volgende dag.

Helaas kan haar leuke initiatief niet doorgaan, want door de bezuinigingen kampen ze met personeelstekort.

En voor het inwerken van onze dochter hebben ze de tijd noch het geld.

Marita Vervoort