Kort nieuws Sport

Voetbalclub AZ heeft nieuwe hoofdsponsor

ALKMAAR, 12 aug. AZ heeft vandaag AFAS gepresenteerd als nieuwe hoofdsponsor. Het softwarebedrijf uit Leusden prijkt de komende drie jaar op het shirt van de ploeg uit Alkmaar. Ook zal het stadion van AZ de komende vijf jaar het AFAS Stadion heten. De club zat zonder hoofdsponsor nadat DSB vorig seizoen failliet was gegaan. Zondag bij het eerste competitieduel speelde AZ met een vraagteken op het shirt. Algemeen directeur Toon Gerbrands legde uit dat dat bedoeld was als ‘opwarmer’ voor het bekendmaken van de nieuwe shirtsponsor. (ANP)

Coaches Hiddink, Advocaat winnen

RIJSWIJK, 12 aug. De bondscoaches Dick Advocaat en Guus Hiddink hebben gisteren succesvol gedebuteerd in hun nieuwe functie. Advocaat was met Rusland met 1-0 te sterk voor Bulgarije. Hiddink leidde Turkije langs Roemenië: 2-0. Wereldkampioen Spanje kwam in en tegen Mexico niet verder dan 1-1. Laurent Blanc, de nieuwe bondscoach van Frankrijk, verloor zijn eerste duel van Noorwegen: 2-1. Duitsland en Denemarken speelden in Kopenhagen met 2-2 gelijk. Engeland won met 2-1 van Hongarije. (ANP)

Zeilsters aan de leiding in Engeland

WEYMOUTH, 12 aug. De Nederlandse zeilploeg doet het goed bij het wereldbekertoernooi Sail for Gold in het Engelse Weymouth. Na drie dagen gaan de wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout in de 470-klasse aan de leiding. In de Laser Radial-klasse voert Marit Bouwmeester de lijst aan. Marc de Haas staat derde in de Laser-klasse. (ANP)

Twee beachduo’s in achtste finales EK

BERLIJN, 12 aug. Sanne Keizer en Marleen van Iersel en het tweetal Madelein Meppelink/Marloes Wesselink hebben zich gisteren geplaatst voor de achtste finales van de Europese kampioenschappen beachvolleybal in Berlijn. De duo’s behaalden beide twee zeges in hun groep. (ANP)

België te sterk voor basketbalsters

KORTRIJK, 12 aug. De Nederlandse basketbalsters hebben de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België gisteren kansloos verloren. In Kortrijk werd het 91-59 voor de thuisploeg. (ANP)

De Bakker verliest

TORONTO, 12 aug. Tennisser Thiemo de Bakker is gisteren in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Toronto met 7-5 en 6-3 uitgeschakeld door de Fransman Gaël Monfils. (ANP)