Kort nieuws Economie

AB InBev ziet verkoop stijgen

Brussel, 12 aug. Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft een goed kwartaal achter de rug. Het concern profiteerde van gunstige weersomstandigheden en het WK voetbal in Zuid-Afrika, waarvan het biermerk Budweiser sponsor was. Dat bleek uit de vandaag gepubliceerde cijfers over het tweede kwartaal. De verkoop steeg met 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal ging het om 100 miljoen hectoliter bier en frisdranken. De totale omzet van het concern, bekend van merken als Stella Artois, Jupiler en Beck’s, kwam in het tweede kwartaal uit op 9,17 miljard dollar, 4,1 procent meer dan een jaar eerder. (ANP)

Techbedrijf Cisco boekt meer omzet

New York, 12 aug. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2009-2010 de inkomsten fors zien toenemen. De omzet steeg met 27 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder tot 10,8 miljard dollar (8,3 miljard euro) en was daarmee een fractie lager dan analisten hadden gedacht. De nettowinst kwam uit op 1,9 miljard dollar tegen 1,1 miljard dollar een jaar eerder. (ANP)

Winst Aalberts boven verwachting

Amsterdam, 12 aug. Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van dit jaar de winst sterk zien stijgen. De nettowinst steeg met 180 procent tot 51,3 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De nettowinst valt hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van 41,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat ging met 110 procent omhoog naar 81,1 miljoen euro. De omzet klom autonoom met 12 procent tot 782 miljoen euro, terwijl werd gerekend op 734 miljoen euro. (ANP)