Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Komkommernieuws

Kikkerhuwelijk moet voor regen zorgen

Dhaka. De moesson laat in Bangladesh dit jaar te lang op zich wachten. Inwoners van dorpen in het noorden van het Aziatische land proberen daarom met traditionele bijeenkomsten regen op te roepen. Een kikkerhuwelijk is een van de manieren om de weergoden gunstig te stemmen. Veel boeren in het noordelijke district Sadullahpur besluiten om het eeuwenoude ritueel uit te voeren. In het dorp Ramchandrapur kwamen deze week driehonderd dorpsbewoners in hun nette kleding bij elkaar voor een kikkertrouwerij. „De bruid en bruidegom werden versierd met een rode streep op hun voorhoofd en in een mandje naar een podium van bananenbladeren gedragen”, zei een van de aanwezigen. (AD)

Kat met vier oren

Vladivostok. In Rusland is een kitten opgedoken met vier oren. Luntik woont in een garage in het verre oosten van het land. Voor zijn echte oren zit bij de kat van drie maanden oud nog een extra paar. Daarmee extra goed horen kan hij overigens niet, omdat de gehoorgang ontbreekt. (Telegraaf)

Zonderland geeft orang-oetans turnles

Rhenen. De orang-oetans in Ouwehands Dierenpark Rhenen krijgen vrijdagmiddag turnles van turner Epke Zonderland. Dat maakte het dierenpark gisteren bekend. Sinds kort zitten de apen in een vernieuwd verblijf, dat hoger is en waarin acht palen in de vorm van een boom met een hoogte tot 10 meter staan. Die palen stonden er eerst niet. Volgens het dierenpark zijn de apen de fijne kneepjes van het klim- en klauterwerk verleerd. „Wij gaan kijken of de orang-oetans iets oppikken van Zonderlands oefeningen”, aldus een woordvoerder van het dierenpark. Bezoekers kunnen de ‘les’ bekijken. (Telegraaf)

Dronken tiener laat ’s nachts een geit uit

Formerum. Een dronken tiener had op Terschelling behoefte aan gezelschap. Hij haalde in Formerum een geit uit een weiland en begon met het dier aan een nachtelijke wandeling. Surveillerende agenten keken vreemd op toen ze de zestienjarige jongen uit Spanbroek en de geit rond 3.00 uur langs de weg zagen staan. Bij het zien van de agenten wilde de jongen snel weglopen, maar hij werd tegengehouden. De Spanbroeker wilde even een ommetje met het dier maken, verklaarde hij tegen de politie. Toen de agenten hem ondervroegen, was de jongen zo misselijk dat hij bijna moest overgeven. (AD)

Python moet vijf kilo drugs bewaken

Rome. De Italiaanse politie heeft gisteren in Rome een slang aangetroffen die vijf kilo cocaïne moest bewaken. Agenten rolden een drugsbende op waarbij agenten werden aangevallen door de drie meter lange python, meldden Italiaanse media. De drugshandelaren hadden de wurgslang opzettelijk weinig eten gegeven om het dier agressief te maken. Agenten voerden de python een kip om hem te kalmeren. De slang is naar de dierentuin van Rome gebracht. (ANP)

Amerikaan marineert kat in kofferbak

Buffalo. Toen agenten in de Amerikaanse stad Buffalo een automobilist aanhielden, ontdekten ze in de kofferbak van de auto een kater, gedrenkt in olie en besprenkeld met peper en zout. Dat meldden Amerikaanse media. De agenten hielden Gary Korkuc (51) staande omdat hij een stopbord had genegeerd. Toen de agenten de bekeuring uitschreven, hoorden ze gemiauw uit de kofferbak. Korkuc zei dat hij het dier wilde straffen voor een slecht humeur. Hij is aangeklaagd voor dierenmishandeling. (ANP)