Film van de dag

In Gone Baby Gone de consequenties van de behoefte om goed te doen. scene uit de film Gone Baby Gone (2007) FOTO: Miramax Films

Gone Baby Gone. Sterk regiedebuut van acteur Ben Affleck is even rijk aan atmosfeer als aan plot, heeft sterke hoofdrollen en een ambigue moraal. Twee detectives, Patrick (Casey – jongere broer – Affleck) en Angie (Michelle Monaghan), onderzoeken de ontvoering van een meisje in een achterstandswijk in Boston, waarbij Patrick er alles aan doet het meisje naar haar verslaafde moeder terug te brengen. Deze behoefte goed te doen, krijgt flinke consequenties. Naar de gelijknamige roman van Dennis Lehane, die ook het door Clint Eastwood verfilmde Mystic River schreef. (Ben Affleck, 2007, VS), Veronica, 22.20-0.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg