Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Er werd toch nog iemand gevonden

Zhouqu. In het noordwesten van China werd gisteravond laat nog een overlevende onder de modder vandaan gehaald, vier dagen nadat hevige regenbuien en overstromingen landverschuivingen veroorzaakten in de provinsie Gansu. Het dodental van de ramp is ondertussen opgelopen tot 1.117. Hier staat een van de militairen uit te rusten op zijn schop terwijl hij zoekt naar overlevenden in het stadje Zhouqu. Foto AP A Chinese soldier rests on his shovel during an effort to dig out victims a mud slide that swept into the town of Zhouqu in Gannan prefecture of northwestern China's Gansu province, Wednesday, Aug. 11, 2010. (AP Photo/Ng Han Guan)
Zhouqu. In het noordwesten van China werd gisteravond laat nog een overlevende onder de modder vandaan gehaald, vier dagen nadat hevige regenbuien en overstromingen landverschuivingen veroorzaakten in de provinsie Gansu. Het dodental van de ramp is ondertussen opgelopen tot 1.117. Hier staat een van de militairen uit te rusten op zijn schop terwijl hij zoekt naar overlevenden in het stadje Zhouqu. Foto AP A Chinese soldier rests on his shovel during an effort to dig out victims a mud slide that swept into the town of Zhouqu in Gannan prefecture of northwestern China's Gansu province, Wednesday, Aug. 11, 2010. (AP Photo/Ng Han Guan) AP