Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

Cowboylaarsjes

Wie? Kaylee Siegel, 17 jaar, woont in Wassenaar. Ze runt samen met haar moeder de dameskledingwinkel Gossip Fashion in Scheveningen.

Wat? Goudkleurige cowboylaarsjes met indianenprint

Waar gespot? Grote marktstraat in Den Haag.

Hoe duur? 239 euro, gekocht op Ibiza. „Ik was daar op vakantie, ben net teruggekomen.”

„Ik heb ze gekocht op de hippiemarkt Las Dalias op Ibiza. De kleur vond ik mooi. Ik heb er ook een bijpassend tasje bij, van hetzelfde merk: World Family Ibiza. De moeder van mijn vriendje heeft ze ook.

Mensen op het eiland spraken me aan en vertelden dat Patricia Paay, oh nee die andere: Patty Brard, er ook in loopt. Op Ibiza zijn ze heel bekend, iedereen heeft het daar over de Ibizalaarsjes. Volgens mij zijn ze te apart voor het grote publiek, maar dat maakt mij niet uit. Ik wil liever niet helemaal op de foto, maar mijn laarsjes mogen wel.”

Juliette Vasterman en Laura van der Wal