Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Speelfilm

7 redenen om uit te gaan

Alarma Man
Alarma Man

1 film

Shultes

Amsterdam, EYE Vondelpark, 12 t/m 18 aug. 21.45u., Entree: 8 euro. www.filmmuseum.nl

Eerste lange speelfilm van getalenteerde Russische filmer Bakur Bakuradze (1969). Zijn van iedere franje ontdane vertelling over het dagelijkse leven van een jonge zakkenroller in de grote stad werd wel vergeleken met Robert Bressons Pickpocket (1959). Shultes werd geselecteerd voor het Cannes-filmfestival. Bakuradze volgde zijn opleiding aan de VGIK-filmschool in Moskou; zijn documentaire The Diamond Way (2005) ontving meerdere prijzen.

2 muziek

Alarma Man + Sanchez

Utrecht: dB’s. Tijd: 21.00u. Entree: 6 euro. www.dbstudio.nl

De muziek van de jonge Zweedse band Alarma Man heeft een stijl die ergens tussen Drive Like Jehu, Joy Division en Fugazi ligt. Het Utrechtse Sanchez mengt postrock met moderne metal en hardcore.

3 clubavond

The Blue Edition met Erick E

Rotterdam: The VIP Room. Tijd: 22.00-04.00u. Entree: 10 euro. www.theviproom.eu

The VIP Room presenteert The Blue Edition, waar je kunt dansen op de klanken van house-dj Erick E. De dresscode is ‘fashionably blue’.

4 zomercafé

Cafe Paradiso

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00-23.30u. Gratis. www.paradiso.nl

De grote zaal van poptempel Paradiso is omgetoverd tot een zomercafé met optredens, singer-songwriters en akoestische sessies. De line-up van vanavond: dj Dion (20.00u), Marten de Paepe (20.30u), Klerkx & The Secret (21.15u), Ivo Bernard (22.00u) en I Wish I Knew (22.45u).

5 openluchtbios

This American Life

Amsterdam: Het Stenen Hoofd. Tijd: 21.30u. www.plukdenacht.nl

De documentaire radioshow ‘This American Life’, opgericht door meesterverteller Ira Glass, is de meest succesvolle documentaire radioshow ter wereld. Minder bekend is de televisieversie van This American Life die drie Emmy’s won, maar in Nederland alleen nog te zien is geweest tijdens een eenmalige vertoning bij IDFA DocLab 2009. Pluk de Nacht vertoont vanavond hoogtepunten uit de televisieversie op groot scherm en, doorlopend, de mooiste radiodocumentaires rondom het thema liefde.

6 muziek

NJO Muziekzomer: Anna voor de Wind en het Dudok Kwartet

Apeldoorn: Gigant. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro (t/m 26 jaar 2 euro). www.muziekzomer.nl

Klarinettist Anna voor de Wind, ‘young artist in residence’ tijdens de NJO Muziekzomer, brengt samen met het Dudok Kwartet het Klarinetkwintet van Brahms en An Invention on ‘Solitude’ van ‘composer in residence’ Mark-Anthony Turnage.

7 vuurwerkfestival

Scheveningen: Boulevard. Van 12 t/m 14 aug, 22.00 & 23.00u. Gratis. www.vuurwerkscheveningen.nl

Tijdens het 31e Internationale Vuurwerk Festival Scheveningen zijn er twee vuurwerkshows per avond. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de boulevard. De deelnemende teams komen uit acht landen. Vanavond kun je de pyrotechnische kunsten van Canada en Frankrijk bekijken.