Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

5 redenen om tv te kijken

Rocklegende Freddy Mercury ARCHIV--Queen-Saenger Freddie Mercury bei einem Konzert in Koeln am 20. Juli 1986. Freddie lebt - zumindest auf Video: Die oesterreichischen Clip-Regisseure Rudi Dolezal und Hannes Rossacher haben den 1991 an Aids verstorbenen Saenger auferweckt, indem sie unveroeffentlichtes Filmmaterial in "Queen Rocks - The Video" zusammengeschnitten haben. (AP PHOTO/MARCO ARNDT)
Rocklegende Freddy Mercury ARCHIV--Queen-Saenger Freddie Mercury bei einem Konzert in Koeln am 20. Juli 1986. Freddie lebt - zumindest auf Video: Die oesterreichischen Clip-Regisseure Rudi Dolezal und Hannes Rossacher haben den 1991 an Aids verstorbenen Saenger auferweckt, indem sie unveroeffentlichtes Filmmaterial in "Queen Rocks - The Video" zusammengeschnitten haben. (AP PHOTO/MARCO ARNDT) AP

1 vla

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3,20.25-20.50 u.

Vanillevla (ook wel gele vla), hoeveel vanille zit daar nou eigenlijk in? De Keuringsdienst van Waarde heeft het tot op de bodem uitgezocht.

2 rock

Seven ages of rock

Canvas, 22.10-23.05 u.

BBC-documentairereeks over de geschiedenis van de rockmuziek. De documentaires behandelen zeven periodes binnen de rock tussen 1963 en 2007. De aflevering We are the champions (1965-1993) gaat over Stadium rock, van bands als Queen, The Police, The Beatles en U2.

3 ontvoerd

Gone Baby Gone

Veronica, 22.20-00.30 u.

Dit prachtige regiedebuut van acteur Ben Affleck is even rijk aan atmosfeer als aan plot, heeft sterke hoofdrollen en bevat een verfrissend ambigue moraal. Twee detectives Patrick (Casey Affleck) en Angie (Michelle Monaghan) onderzoeken de ontvoering van een meisje in een achterstandswijk in Boston, waarbij Patrick er alles aan doet het meisje naar haar verslaafde moeder en haar ellendige vrienden terug te brengen. (Ben Affleck, 2007).

4 huis

Grand designs

Discovery, 23.00-00.00 u.

Dagelijkse reportageserie waarin het ontwerp en de bouw van een bijzonder ecologisch huis wordt gevolgd. Vandaag de aflevering: Brittany Groundhouse, met wanden van autobanden.

5 afrika

Holland doc: Surprising Europe

Ned. 2, 23.15-00.10 u.

In 2003 verruilt de succesvolle fotojournalist Ssuuna Golooba Oeganda voor Europa. Hij zegt zijn zesjarige dochter en zijn familie vaarwel en gaat op zoek naar een betere toekomst. In Nederland woont hij in een kelder en heeft hij een schoonmaakbaantje. Het land blijkt helemaal niet zo te zijn als iedereen in Afrika denkt. Hij wil toekomstige Afrikaanse emigranten dan ook met een film waarschuwen. Filmmaker Rogier Kappers volgde Golooba’s missie vier jaar lang.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 25