Wisselvallig

Het blijft de komende dagen wisselvallig. Er valt regelmatig een bui, maar ook de zon krijgt dagelijks wat speelruimte.

Vandaag was het langs de Zuid- en Noord-Hollandse kust prachtig zonnig. In het binnenland hing meer bewolking. Komende nacht klaart het overal goed op en vormt zich landinwaarts een enkele mistbank. Het wordt 10 tot 14 graden. Na middernacht kan er aan zee een lokaal buitje vallen.

Morgenochtend is er wat ruimte voor de zon. In de middag gaat die geregeld schuil achter flinke stapelwolken die ook even een bui kunnen opleveren. In de avond klaart het vanuit het westen opnieuw op. Het wordt 18 à 19 graden langs de kust en 20 of 21 graden in het binnenland. De westelijke wind waait zwak tot matig.

Verantwoordelijk voor het wisselvallige zomerweer is een lagedrukgebied op de noordelijke Noordzee. Deze depressie schuift de komende dagen heel langzaam richting het Kanaal waardoor er in grote lijnen weinig verandering is te verwachten. De zon krijgt vrijdag en in het weekend van tijd tot tijd aardig de ruimte. Vooral aan zee oogt het soms heel vriendelijk. Toch komen er dagelijks buien tot ontwikkeling die soms kunnen samenklonteren tot een massief regengebied. Met maximaal 19 tot 22 graden komt ’s middags de temperatuur ongeveer 1 graad onder de norm voor medio augustus uit.