Vernieuwd Oranje oefent in Oekraïne

Donetsk, 11 aug. Het Nederlands elftal oefent vanavond in Donetsk tegen Oekraïne. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk lijkt in niets op het elftal dat een maand geleden de finale van het WK tegen Spanje verloor. Op doelman Michel Vorm na heeft Van Marwijk al zijn WK-gangers rust gegeven voor de interland in de imponerende Donbass Arena, waar over twee jaar ook wordt gevoetbald tijdens het EK. Oranje speelt op 3 september de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen San Marino. Vanavond is de aftrap om 20.00 uur. Foto AP Bert van Marwijk, head coach for Netherlands national soccer team, centre, is seen with his team during a training session in Donetsk, Ukraine, Tuesday, Aug. 10, 2010. Netherlands will face with Ukraine in a friendly soccer match on August 11. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP