Sport kort

Geen Vuelta voor wielrenner Weening

RIJSWIJK. Pieter Weening kan niet meedoen aan de Ronde van Spanje, die eind deze maand begint. De Raborenner liep dit weekeinde bij een val in de Ronde van Burgos een gebroken sleutelbeen op. Hij zat in de voorselectie voor de Vuelta. Bauke Mollema brak bij een val in de Ronde van Polen eveneens zijn sleutelbeen. Beide renners moeten over twee tot drie weken voor een controle naar het ziekenhuis. (ANP)

Voormalig veldrijder Simunek overleden

PRAAG. Oud-veldrijder Radomir Simunek is gisteren overleden, op 48- jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek. Simunek veroverde in 1991 de wereldtitel bij de profs door Adrie van der Poel te verslaan. Door het communistische regime in het toenmalige Tsjechoslowakije kon Simunek pas na de val van de Muur in 1989 prof worden. Hij was vier keer Tsjechisch kampioen en behaalde drie keer de eindzege in de Superprestige. Op veertigjarige leeftijd stopte hij. (ANP)

Bolt voorlopig niet in actie door blessure

LONDEN. Olympisch kampioen Usain Bolt komt dit seizoen niet meer in actie. De Jamaicaanse atleet, wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter, heeft te veel last van een rugblessure. Bolt werd vorige week bij de Diamond League in Stockholm voor het eerst sinds twee jaar verslagen op de 100 meter. De Amerikaan Tyson Gay bleef hem voor. (ANP)

Ex-atleet Pettigrew dood aangetroffen

RALEIGH. De voormalige Amerikaanse atleet Antonio Pettigrew is dood aangetroffen in zijn auto. De Universiteit van North Carolina, waar hij werkte als assistent-coach van de atletiekploeg, heeft dat gisteren bekendgemaakt. Pettigrew (42) werd in 1991 wereldkampioen op de 400 meter en had succes als lid van de Amerikaanse estafetteploeg. (ANP)