Kort nieuws voorpagina

Fed houdt vast aan ruim monetair beleid tegen crisis

Amsterdam, 11 aug. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft gisteren haar verwachting over de Amerikaanse economie verlaagd en besloten vast te houden aan haar ruime monetaire beleid om een nieuwe recessie te voorkomen. Pagina 11

Mishandeling in tram: zestien tips

Amsterdam, 11 aug. De politie heeft zestien „bruikbare tips” binnengekregen na verspreiding van videobeelden waarop de vermoedelijke daders te zien zijn van de mishandeling van een man in een Amsterdamse tram. Pagina 3

D66, GroenLinks: BZ zwakt rol PVV af

Den Haag, 11 aug. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bagatelliseert de rol van de PVV bij de kabinetsformatie in het interne advies dat aan de diplomatieke posten is verstrekt. Dat vinden D66 en GroenLinks. Pagina 3

Ramadan verliest zaak Rotterdam

Rotterdam, 11 aug. De gemeente Rotterdam heeft vorig jaar rechtmatig gehandeld door de arbeidsrelatie met integratieadviseur Tariq Ramadan te verbreken. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Pagina 3

Donaties Pakistan traag op gang

Islamabad, 11 aug. Internationale donaties voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan komen moeilijk op gang. Bij de VN en andere organisaties is 58 miljoen dollar binnen. Volgens de VN zijn miljarden nodig. Pagina 4

Colombia herstelt banden Venezuela

Santa Marta, 11 aug. De nieuwe president van Colombia, Santos, en president Chávez van Venezuela hebben gisteren de diplomatieke banden hersteld. Pagina 5

ING splitst verzekerdivisie af

Amsterdam, 11 aug. Het verzekeringsbedrijf van bank-verzekeraar ING zal nog dit jaar feitelijk afgesplitst worden van de rest van het concern. Pagina 11

Endemol koopt in VS branchegenoot

Rotterdam, 11 aug. Endemol heeft gisteren het Amerikaanse productiebedrijf Authentic Entertainment overgenomen. Pagina 11

The Beatles

Londen, 11 aug. De liedjes van The Beatles zijn voorlopig niet te koop in de onlinemuziekwinkel iTunes van Apple. Pagina 8