Kort nieuws Economie

AMG op koers met hogere omzet

Amsterdam, 11 aug. Advanced Metallurgical Group (AMG) zag in het tweede kwartaal van 2010 zowel de omzet als het bedrijfsresultaat stijgen ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. Dat maakte de producent van hoogwaardige metalen vandaag voorbeurs bekend. De omzet steeg met 13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009, tot 243,5 miljoen dollar (185,7 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat nam met 8 procent toe tot 23,9 miljoen dollar (18,2 miljoen euro). De onderneming handhaaft zijn vooruitzichten van het begin van het jaar dat het bedrijfsresultaat over heel 2010 licht hoger zal uitvallen dan over 2009. (ANP)

Nestlé: uitdagende tweede helft 2010

Vevey, 11 aug. Nestlé, producent van consumentengoederen, heeft een goede eerste helft van dit jaar achter de rug. Maar het concern waarschuwde vandaag, net als branchegenoten Unilever en Danone eerder, voor een uitdagende tweede helft. De omzet in de eerste zes maanden steeg van 52,27 miljard Zwitserse frank naar 55,3 miljard frank (40,11 miljard euro). De omzetgroei bedroeg 6,1 procent. Vooral de zogeheten opkomende markten in Azië en Afrika droegen bij aan de hogere omzet. Maar ook in West-Europa wist Nestlé meer producten aan de man te brengen, in tegenstelling tot rivaal Unilever. (ANP)

Meer winst voor energiereus E.ON

Düsseldorf, 11 aug. E.ON, een van de grootste energieconcerns ter wereld, heeft het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar met 11 procent zien toenemen tot 6,1 miljard euro. Dat heeft het Duitse bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het resultaat was boven de verwachtingen van analisten, die gemiddeld uitgingen van 5,86 miljard euro. Volgens E.ON droegen alle bedrijfsonderdelen bij aan de winstgroei. (ANP)