Komkommernieuws

Internetverkiezing van blijste baby onderzocht op fraude

AMSTERDAM. Luierfabrikant Pampers laat een onderzoek instellen naar fraude bij de verkiezing van de blijste baby van Nederland, naar aanleiding van verdachte stemmen bij deze fotowedstrijd, die nog tot 23 augustus duurt. Intussen is er een club van Boze Ouders opgericht. Zij klagen dat de website onbereikbaar was, maar zijn vooral woedend omdat sommige baby’s verdacht veel stemmen trekken. Zo meldt een boze moeder hoe ze zag dat in het holst van de nacht bij sommige baby’s de stemmen omhoog vlogen. „En dat ruim na middernacht. Bovendien waren het ook nog eens lelijke baby’s.” Producent Procter & Gamble zegt te zijn overdonderd door hun eigen succes. Maar liefst 20.000 baby’s doen er mee en er hebben al 100.000 mensen een stem uitgebracht. 31 augustus is de finale en wordt de blijste baby van ons land gekozen. (De Telegraaf)

Ook loterijverliezers kopen nieuwe auto

TILBURG. Mensen die naast de buit grijpen als de straatprijs van de Postcodeloterij in hun straat is gevallen, kopen binnen een half jaar een nieuwere auto. Ze lijken daarmee tegen de winnaars te willen zeggen dat zij ook best in staat zijn zich iets luxueus aan te schaffen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat hoogleraren van de universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Californië hebben gedaan onder loterijwinnaars en -verliezers in 419 postcodegebieden. Volgens de professoren zijn de winnaars een half jaar nadat de straatprijs viel, niet echt gelukkiger. Hun buren die geen lot hadden, zijn echter over het algemeen ook niet depressief geworden. „Na een half jaar herinneren alleen wat nieuwere auto’s op de opritten nog aan het feit dat de Postcodeloterij langs is geweest”, aldus de Til burgse hoogleraren Peter Kooreman en Arie Kapteyn. (De Telegraaf)

Grootmoeder zwemt het Kanaal over

Dover. Een Australische grootmoeder heeft maandag naar eigen zeggen een record gevestigd door als oudste vrouw het Kanaal over te zwemmen. De 64-jarige Sue Oldham deed 17 uur en 31 minuten over de afstand tussen Dover en de Franse kust. De vrouw zwom vier jaar geleden al eens het Kanaal over en hoopt dat in de toekomst nog eens te doen. „Je weet nooit wat je zal meemaken, want er zijn stromingen en getijden die je naar om het even waar kunnen meevoeren”, zei ze tegen het Australische persbureau AAP. Ze wist niet zeker hoeveel kilometer ze dit keer had afgelegd. (De Standaard)

Swaffelaar van metro R’dam aangehouden

ROTTERDAM. De politie heeft maandagavond in het centrum van Rotterdam een swaffelaar aangehouden. De 48-jarige Rotterdammer had met zijn geslachtsdeel tegen een metrostel staan slaan. Rond half tien kreeg de politie een melding dat er een naakte man op het Eendrachtsplein liep. De man vluchtte bij aankomst van de politie op het plein een metrotunnel in, waar hij over de elektriciteitsbalken sprong waarmee de metro’s worden aangedreven. Een metro die op dat moment stilstond in de tunnel, werd door de man beswaffeld. (ANP)

Zeehond gered uit haven van Dordrecht

DORDRECHT. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben maandag een zeehondje met een schepnet uit de Oude Maas bij Dordrecht gehaald. Het dier was verdwaald. De vier weken oude pup is opgenomen door de zeehondencrèche in Pieterburen. (AD)