Film van de dag

Russell Crowe kookt lekkere hapjes voor Marion Cotillard. G-193 Hoping to impress Fanny (Marion Cotillard), Max (Russell Crowe) helps wait tables at her café in A GOOD YEAR. Rico Torres

A Good Year. Russell Crowe speelt de Britse aandelenhandelaar Max die van een oom een oud landhuis met wijngaard in de Provence erft. Hij wil het vervallen huis snel opknappen om het vervolgens van de hand te doen, maar dan wordt hij verliefd op een Franse schone (Marion Cotillard). Je kunt vervolgens uittekenen wat er gaat gebeuren. De materialistische yup vindt liefde en geluk en een eenvoudiger, minder hectisch bestaan. Zo zijn er veel meer clichés, in wat toch een aangename film is. Verfilming van het populaire boek van Peter Mayle, A Year in Provence. (Ridley Scott, 2006, VS), RTL5, 20.30-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg