De watersnood bezien vanuit een helikopter

Rajanpur. Volgens VN-hulporganisatie OCHA moet hulp aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Pakistan nu vooral gericht worden op de zes miljoen slachtoffers die zonder humanitaire hulp dreigen te sterven. Maar de Pakistaanse Talibaan hebben ook een oproep gedaan aan de overheid: accepteer geen hulp van het Westen. Sinds de overstromingen zijn 1.600 mensen overleden, twee miljoen mensen zijn dakloos geraakt. In totaal zijn 14 miljoen Pakistanen door de ramp getroffen. President Zardari werd gisteren met veel kritiek ontvangen nadat hij terugkwam van een bezoekje aan Europa. Hij had die reis volgens critici niet mogen maken omdat het land bij zijn vertrek al was getroffen door de overstromingen. De foto's hierboven zijn vanuit een hulpgoederenhelikopter genomen boven Rajanpur in de provincie Punjab. Foto's Reuters A man marooned by flood waters, alongside his livestock, waves towards an Army helicopter for relief handouts in the Rajanpur district of Pakistan's Punjab province on August 9, 2010. The Pakistan floods have killed more than 1,600 people and left two million homeless. Picture taken on August 9. REUTERS/Stringer (PAKISTAN - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) REUTERS