Burgemeester Muiden stapt op

Burgemeester Anne-Marie Worm van de gemeente Muiden stapt per 1 september op. Haar vertrek heeft te maken met een actie van de enige twee wethouders tijdens haar vakantie. Wethouders Fred Winnubst (PvdA) en Anna Waanders (Voor Ieders Belang) zouden bij haar afwezigheid besloten hebben alle portefeuilles van haar af te nemen. „Alleen de wettelijke taken en bevoegdheden resteren me dan nog. Dit zonder redelijke motivering”, aldus Worm (CDA) in een persverklaring. „Hoewel deze beslissing formeel nog moet worden bekrachtigd, is voor mij duidelijk dat goed functioneren daardoor onmogelijk is.” De overweging van de twee wethouders om de burgemeesterspost uit te hollen, is onduidelijk. Ze zijn nu met vakantie en laten vanaf hun vakantieadres via een woordvoerder – die ook spreekbuis is van de burgemeester – weten „zich niet te herkennen in de situatie zoals deze geschetst wordt”. (NRC)