5 redenen om uit te gaan

1 festival

Opening Ramadan Festival

Amsterdam Noord: Zwanenplein in de Vogelbuurt. Tijd: 19.00-23.00u. www.ramadanfestival.nl

Vandaag begint voor bijna 1 miljoen Nederlanders de maand ramadan. Het Ramadan Festival (tot 13 sept.) grijpt deze maand aan om mensen van verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen en trekt met de Ramadan Karavaan door het hele land. Tijdens de opening van het festival zijn er optredens van o.a. Lange Frans, speeches en de eerste iftar van de ramadanmaand.

2 benefietconcert

Lalalala

Vrijetijdspark Beerze Bulten, nabij Ommen. Tijd: 15.00 & 19.30u. Kaarten: 10 euro. www.lalalala.nl

Stichting De Upside van Down organiseert twee benefietconcerten met o.a. Jim Bakkum, Alex Klaasen, Sita, Joke de Kruijf, Laura Vlasblom, Yes-R, Woezel en Pip met Bettina Holwerda en Sipke Jan Bousema.

3 openluchtfilm

Pluk de nacht: Copacabana

Amsterdam: Het Stenen Hoofd. Aanvang (korte film): 21.30u. www.plukdenacht.nl

Lichtvoetige Belgisch-Franse film van Marc Fitoussi. In de grauwe badplaats Oostende lijkt de verkoop van vakantieappartementen een onmogelijke opgave. Maar Babou (Isabelle Huppert), met haar aangeboren flair en charme, en haar gebrek aan gêne, doet het goed als beginnende colporteur. Copacabana wordt voorafgegaan door de korte film Thompson, van Jason Tippet (2009).

4 openluchttheater

Extra voorstellingen Silo 8

Almere strand, Muiderzandweg 1. Van 11 aug t/m 19 sept, wo-za 20.30u, zo 15.00u. www.silo8.nl

Het buitenspektakel ‘Silo 8’ bij Almere strand, is verlengd. Om de tweede speelperiode vanavond feestelijk in te luiden, heeft Theatergezelschap Vis à Vis bedacht dat iedereen na afloop van de voorstelling naar eigen draagkracht betaalt. De reguliere toegangsprijs is 28,50 euro. Reserveren is wel noodzakelijk. Silo 8 draait om een ouder Surinaams echtpaar dat zich aan de poorten van een toekomstig bejaardenhuis meldt. Daar heeft onder leiding van Dr. Wolf het verplegend personeel plaats gemaakt voor efficiënte machines.

5 kunstzinnig eten

De Culinaire Werkplaats

Amsterdam: De Culinaire Werkplaats. Wo-do 17.00-22.00, vr-zo 12.00-22.00u. Res: 06-54646576. www.deculinairewerkplaats.nl

Bij De Culinaire Werkplaats in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt kun je deze maand een steeds wisselende selectie gerechtjes eten waarin de hoofdrol is weggelegd voor water. Ontwerpersduo en initiatiefnemers Marjolein Wintjes en Eric Meursing willen hiermee aandacht vragen voor de cruciale rol die water speelt in het leven. Tijdens het kick-off menu worden er o.a. een waterlelie en een coupe waterlanders geserveerd. Ook is er het non-alcoholische aperitief Tranen van Cleopatra. Prijs: je bepaalt achteraf zelf wat je een redelijk bedrag vindt voor de eetinspiratie.