'Vijf of zes diamanten'

Ook Carole White, de voormalige agent van Naomi Campbell, heeft gisteren de verklaring van het topmodel tegengesproken dat zij niet wist dat zij bloeddiamanten van de Liberiaanse oud-president Charles Taylor heeft gekregen. Na de Amerikaanse actrice Mia Farrow was White de tweede getuige voor het Speciale Hof voor Sierra Leone die zei dat Campbell wel wist dat het cadeau dat zij in september 1997 kreeg van Taylor kwam.

Donderdag zei Campbell voor het hof in Leidschendam dat ze twee of drie „vieze kiezels” had gekregen in de nacht na een diner bij de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. ’s Ochtends zou Farrow of White haar gezegd hebben dat het ruwe diamanten waren, die afkomstig moesten zijn van Taylor. Volgens Farrow zei Campbell zelf dat ze „een enorme diamant” van Taylor had gekregen.

White ging gisteren nog verder. Zij verklaarde dat Campbell en Taylor met elkaar flirtten tijdens het diner en daar hebben afgesproken dat hij haar het cadeau zou sturen. ’s Nachts wekten twee van zijn mannen White door steentjes tegen haar slaapkamerraam te gooien. Samen met Campbell liet ze hen binnen, waarna de mannen „vijf of zes” diamanten overhandigden.

Taylors advocaat Courtenay Griffiths zei vanmorgen dat Whites verklaring „een verzameling complete leugens” is, bedoeld om munitie te verzamelen voor een rechtszaak die tussen het model en haar voormalige agent loopt over de opbrengsten van de Naomi Campbell-parfumlijn. „Voor u gaat dit alleen om geld”, zei hij. White ontkende dat.