Ring door tandvlees

Wie: Manella ‘Coockie’ Harink, 21 jaar, deed MBO Mode in Den Haag

Wat: Een ringetje met diamantje door het peesje dat de bovenlip met het tandvlees verbindt, oftewel het frenulum

Waar: Bij de groentekraam op de Albert Cuypmarkt

Hoe duur: Veertig euro inclusief het ringetje

„Vier jaar geleden zag ik dit al bij twee vriendinnen uit Rotterdam. Ik vond het wel cool staan. Een paar maanden terug scheen de zon lekker en ik wilde ‘iets anders’, maar niet al te opvallend. Als ik er genoeg van heb, dan haal ik het ringetje er zo weer uit en zie je er niets meer van. Ik denk dat ik hem zo’n twee jaar zal dragen.

„Echt zeer deed het zetten niet, het voelde als een tandartsprik. Je verwacht zo’n piercing bij mensen met heel veel tattoos ofzo. Maar ik zag het laatst bij een meisje van wie ik het totaal niet verwachtte. Ik hoor van mensen in mijn omgeving dat ze het ook willen, maar of ze echt durven?”

    • Juliette Vasterman
    • Laura van der Wal