Overige films

Family Business (Sidney Lumet, 1989, VS). Sean Connery, Dustin Hoffman en Matthew Broderick spelen grootvader, vader en zoon uit New York, die gezamenlijk een inbraak beramen. Ondanks situering in crimineel milieu een serieus, sentimenteel gezinsdrama dat ons wil overtuigen van het belang van een hechte familieband. RTL7, 22.10-0.25u.

Lord of War (Andrew Niccol, 2005, VS). Zwarte komedie met Nicolas Cage als wapenhandelaar zonder scrupules wil zowel vermaak bieden als verontwaardiging wekken. Het resultaat zwalkt. Veronica, 22.30-0.55u.

The Bone Collector (Phillip Noyce, 1999, VS). Afgekloven thriller waarin verlamde politieagent Denzel Washington vanuit zijn bed onervaren protegee Angelina Jolie regisseert in de jacht op een morbide seriemoordenaar. RTL5, 22.30-0.45u.

Atlantis (Digna Sinke, 2008, Nederland). Toekomstfilm speelt in een star parallel universum van Nederland: een Brave New World-achtige dictatuur van gelukzaligheid, waar kranten, vragen en het verleden verboden zijn. Protagoniste is een 14-jarig meisje dat in opstand komt. Inventief gebruik van locaties wordt ondermijnd door stijve dialogen die uitleggerig levensvragen aanstippen. Ned.2, 0.05-1.22u.