Nederland kort

Dance Parade wellicht volgend jaar toch weer in Rotterdam

ROTTERDAM. Organisatiebureau JMR in Rotterdam gaat voor volgend jaar proberen de Dance Parade weer in de havenstad op te zetten. Het gaat dan wederom om een parade door de stad, aldus mededirecteur Mark Rouwenhorst van JMR gisteren. De Dance Parade sneuvelde dit jaar mede door het strengere evenementenbeleid als gevolg van de strandrellen in Hoek van Holland en een kritisch rapport daarover van onderzoeksinstituut COT. Het stadsbestuur wilde alleen nog dansfeesten op een afgesloten terrein. (ANP)

Ontsnapte patiënten kliniek Assen gepakt

JOURE. De man en vrouw die vorige week zondagavond ontsnapten uit de Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen zijn gisterenavond in het Friese Joure opgepakt. Dat heeft de Drentse politie gemeld. Het tweetal werd rond zeven uur aangehouden in een auto die zij in Groningen hadden gestolen. Wat het tweetal de afgelopen acht dagen heeft gedaan, kan de politie nog niet zeggen. (ANP)

Duitsland onderzoekt Nederlandse nazi

Ingolstadt. De Duitse minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP) heeft het Openbaar Ministerie opdracht gegeven te onderzoeken of de Nederlandse oorlogsmisdadiger Klaas Carel Faber (88) alsnog berecht kan worden. Ex-SS’er Faber werd in 1947 in Nederland ter dood veroordeeld voor de moord op elf mensen in kamp Westerbork. Dat werd later omgezet in levenslang. Faber ontsnapte in 1952 en vluchtte naar Duitsland. (ANP)