Naar de haaien

Ergens voor de kust van Narathiwat. Hup daar gaat hij, overboord. De oude roestige tank. En zo gingen er nog 24 andere, de afgelopen twee dagen, voor de kust tussen Narathiwat en Pattani, in Thailand. Het zier er niet bepaald milieuvriendelijk uit, maar zo is het wel bedoeld. De tanks, voor de liefhebbers van het type T69-2 en van Chinese makelij, zijn mamelijk in de Golf van Thailand gedumpt om te gaan dienen als broedplaats voor koraal, vissen en ander zeeleven, die eerder werden beschadigd door El Niño. De tanks waren afkomstig uit Bangkok en waren als sinds 2004 afgeschreven door het Thaise ministerie van Defensie omdat er geen onderdelen meer van waren te krijgen, zo meldde de Bangkok Post gisteren. En het was te duur om ze op een andere manier weer in bedrijf te krijgen. Voor duikers zal het er over een paar jaar een waar walhalla zijn. Denk je eens in dat je straks tussen 25 roestige tanks flippert, die van boven door de zon spookachtig verlicht worden, terwijl grote scholen tropische vissen je in tientallen kleuren tegemoet zwemmen. En daartussen meandert dan het weer lustig bloeiende koraal. Zijn die tanks toch nog ergens goed voor geweest. Workers use an earthmover to push an old tank from a ship into the sea off Narathiwat province, southern Thailand Monday, Aug. 9, 2010. Twenty five junk tanks were transported from Bangkok and dumped at sea in the Gulf of Thailand to help forming artificial reefs and providing home for fish. (AP Photo/Sumeth Parnpeth) AP

Hup daar gaat hij, overboord. De oude roestige tank. En zo gingen er nog 24 andere, de afgelopen twee dagen, voor de kust tussen Narathiwat en Pattani, in Thailand.

Het ziet er niet bepaald milieuvriendelijk uit, maar zo is het wel bedoeld. De tanks, voor de liefhebbers van het type T69-2 en van Chinese makelij, zijn namelijk in de Golf van Thailand gedumpt om te gaan dienen als broedplaats voor koraal, vissen en ander zeeleven, die eerder werden beschadigd door El Niño.

De tanks waren afkomstig uit Bangkok en waren al sinds 2004 afgeschreven door het Thaise ministerie van Defensie omdat er geen onderdelen meer van waren te krijgen, zo meldde de Bangkok Post gisteren. En het was te duur om ze op een andere manier weer in bedrijf te krijgen.

Voor duikers zal het er over een paar jaar een waar walhalla zijn. Denk je eens in dat je straks tussen 25 roestige tanks flippert, die van boven door de zon spookachtig verlicht worden, terwijl grote scholen tropische vissen je in tientallen kleuren tegemoet zwemmen. En daartussen meandert dan het weer lustig bloeiende koraal.

Zijn die tanks toch nog ergens goed voor geweest.