Kort nieuws Sport

Stadionverbod van vijf jaar voor acht fans FC Utrecht

UTRECHT, 10 aug. Acht supporters van FC Utrecht hebben een stadionverbod gekregen van vijf jaar. De fans kregen de straf voor intimiderend gedrag tegenover aanhangers van Roda JC op 16 mei. FC Utrecht plaatste zich in die play-offwedstrijd voor de Europa League. Om dat te vieren betraden supporters van Utrecht het veld van stadion Galgenwaard. De club besloot alleen de supporters bij de KNVB aan te geven die zich intimiderend gedroegen tegenover de fans van Roda JC. (ANP)

Verdediger Ooijer tekent bij Ajax

AMSTERDAM, 10 aug. Ajax heeft de selectie versterkt met André Ooijer. De 36-jarige transfervrije verdediger ondertekende een contract voor één jaar. De Amsterdammer kan centraal en als rechtsback uit de voeten. De oud-international, die bij het WK nog in de kwartfinale tegen Brazilië speelde, kreeg bij PSV geen nieuw contract. Bondscoach Bert van Marwijk verklaarde de interlandloopbaan van Ooijer als beëindigd te beschouwen. (ANP)

Oud-veldrijder Simunek sr. dood

PRAAG, 10 aug. Oud-veldrijder Radomir Simunek is vandaag overleden, op 48- jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek. Simunek veroverde in 1991 de wereldtitel bij de profs door Adrie van der Poel te verslaan. Door het communistische regime in het toenmalige Tsjechoslowakije kon Simunek pas na de val van de Muur in 1989 prof worden. Hij was vier keer Tsjechisch kampioen en behaalde drie keer de eindzege in de Superprestige. Op veertigjarige leeftijd stopte hij. Zoon Radomir Simunek jr. is veldrijder bij een Belgische ploeg. (ANP)

Tennis: De Bakker door in Toronto

TORONTO, 10 aug. Tennisser Thiemo de Bakker is gisteren goed aan het sterkbezette toernooi van Toronto begonnen. De nummer 46 van de wereldranglijst versloeg Feliciano Lopez uit Spanje in twee sets: 7-6 (2) en 6-3. In het dubbelspel is het eerste optreden van het koppel Rafael Nadal-Novak Djokovic op een mislukking uitgelopen. De nummer één en twee van de wereld in het enkelspel verloren in de eerste ronde van de Canadezen Vasek Pospisil en Milos Raonic: 5-7, 6-3 en 10-8. (ANP)

Basketbalduels NBA in Londen

LONDEN, 10 aug. Twee wedstrijden uit de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie zijn volgend jaar maart in Londen. Het uitstapje naar Londen moet de Britten warm zien te maken voor het basketbal. Over twee jaar zijn de Olympische Spelen in Londen. De wedstrijden staan voor 4 en 5 maart op het programma en gaan tussen de Toronto Raptors en de New Jersey Nets. In 1990 deed de NBA Japan aan. (ANP)

Estafetteploeg zesde bij 4x100

Door een onzer redacteuren

Boedapest, 10 aug. De Nederlandse estafettevrouwen zijn gisteren bij de EK langebaan in Boedapest zesde geworden op de 4x100 meter vrije slag. De onervaren ploeg, met Femke Heemskerk, Saskia de Jonge, Ilse Kraaijeveld en Elise Bouwens, kwam een matige start niet te boven. De ‘vaste’ estafettezwemsters Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en Inge Dekker ontbreken in Boedapest. Het goud ging naar Duitsland. Vanochtend zwommen Sebastiaan Verschuren (200 vrij) en Femke Heemskerk (100 vrij) zich naar de halve finales, vanavond.